SKNtrainer worden

wij zorgen dat jij als
huidprofessional on top of your game blijft!

Als licensed SKNtrainer ga je actief aan de slag met de huid(conditie), onderliggende spieren en aanhechtingen van je klant. Tijdens de SKNGM work-outs pas je diverse vernieuwende, manuele technieken toe: denk aan diepe strijkingen, klopbewegingen, liftende grepen, ‘whipping’ en het werken met je knokkels. Hiermee spreek je de huid aan om o.a. de spiertonus en aanmaak van collageen, elastine en reticuline te verhogen. Daarnaast werken we met speciale SKNtools en ons eigen SKNproduct die de resultaten van onze work-outs naar een nóg hoger niveau tillen.

Wat gebeurt er in de huid?

Wat zijn de zichtbare resultaten?

Bindweefselmassage – nature’s answer to Botox

Bindweefselmassage vindt zijn oorsprong in 1929 en is bij toeval ontdekt door mw. E. Dicke, vanwege persoonlijke klachten. Ze merkte na het herhaaldelijk uitvoeren van bindweefselgrepen een snelle verbetering (o.a. qua doorbloeding) in haar ziekteproces, waardoor zij uiteindelijk genas. In de loop der jaren heeft bindweefselmassage zich enorm doorontwikkeld en zijn er verschillende technieken ontstaan.

Bindweefsel (fascia) bevindt zich in ons gehele lichaam: van spieren, organen tot nagels en gewrichten en het is een essentieel onderdeel van ons grootste orgaan; de huid. Het bindweefsel heeft verschillende functies, zoals het isoleren van warmte, opslag van energie, transport van zuurstof, afval- en voedingsstoffen, maar het geeft de huid daarnaast ook zijn stevigheid en vorm, vanwege de aanwezigheid van collageen-, elastine- en reticulinevezels. In de loop der jaren neemt de huideigen aanmaak hiervan af, met huidverslapping tot gevolg. Door de juiste bindweefselgrepen en -technieken toe te passen zijn we in staat om de productie hiervan weer te verhogen, wat resulteert in een verbetering van de algehele conditie van de huid.

Trainingsdagen Class 1

Om met SKNGM aan de slag te gaan in jouw salon of praktijk, volg je de training deels online en deels op onze eigen trainingslocatie in Utrecht. Het theoriegedeelte wordt gegeven door Madeline van Vliet, de praktijkdag wordt door Marente van Erp gegeven.

THEORIE:
De theorie volg je online, gewoon vanuit huis of de salon/praktijk, wanneer het jou uitkomt. Het is een vereiste het theoriegedeelte te hebben gevolgd vóór de praktijkdag. We starten met een flinke opfrisser van je theoretische kennis van de huid en spieren, om je know-how vervolgens nog verder te verbreden en verdiepen.

PRAKTIJKDAG:
We gaan direct aan de slag met de praktijk: doen is leren! Je werkt in tweetallen en wordt persoonlijk begeleidt door onze trainster; om dit te waarborgen trainen we in kleine groepjes. Naast alle manuele technieken leer je werken met onze SKNtools en ons SKNproduct. Afhankelijk van de behoefte van de groep is er uiteraard voldoende ruimte om theoretische vragen te stellen. Aan het einde van deze tweede dag ben jij helemaal klaar om zelfstandig als licensed SKNtrainer aan de slag te gaan met je klanten.

Modules Class 1

Toolpakket

Aan het einde van de praktijkdag staat het toolpakket voor je klaar, bestaande uit:

SKNtrainer, en nu?

Zodra je de training hebt afgerond mag je jezelf officieel licensed SKNtrainer noemen! Dat betekent dat je de SKNGM work-outs in jouw salon of praktijk kunt lanceren en je je klanten intensief kunt begeleiden om hun SKNgoals te behalen. Je ontvangt je SKNtrainer certificaat én de officiële ‘Licensed SKNtrainer’ raamsticker.

Skin Register

Class 1 is aangemeld bij het Skin Register. Dat betekent dat je, na het succesvol afronden van deze training en het behalen van jouw SKNtrainer certificaat, 16 accreditatiepunten bij SKIN Register kunt registreren. Klik hier voor meer informatie over Skin Register.